Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Jantokia

Jantoki eta elikadura proiektu erreferentea daukagu Euskal Herri mailan. Jantoki eredu hau 2016an jarri genuen martxan Eusko Jaurlaritzaren proiektu pilotu baten baimenarekin.

Jantokia Gurasoek kudeatzen dugu, Zuzendaritza, hezitzaile eta sukaldariekin elkarlanean. Baserritar, agro-ingeniari, nutrizionista, sukaldari eta hainbat adituz inguratu gara proiektua garatzeko. Horrez gain, Guraso elkarteak pertsona bat kontratatu du proiektua koordinatzeko: Olate Arrate.

Gure jantoki eredua aitzindaria da euskal herri mailan. Osasuntsua, bertakoa, bidezkoa eta jasangarria da.

Helburuak:

  • Gure umeek elikagai osasuntsuak bazkaltzea.
  • Bertoko ekonomia bultzatzea eta nekazariak babestea.
  • Ingurumenarekiko errespetua.
  • Gurasoek seme-alaben elikaduran parte hartzea.

Emaitzak:

  • Elikagaien kalitatea hobetu da.
  • Umeek hobeto jaten dute.
  • Familien asebetetze maila oso altua da.
  • Esperientziak bideragarriak dira ekonomikoki eta operatiboki.
  • Eragin positiboa izan dute lehen sektorean.
  • Baserritarrek ordainsari justuak jasotzen dituzte eta euren bizitza-egoera hobetzen lagundu dugu.
  • Ingurumenarekiko errespetua duten elikagaiak kontsumitzen ditugu. Garaikoak, hurbilekoak eta kimiko gabe ekoiztutakoak.

Jantokia datuetan:

  • 700 jankide
  • 2 koordinatzaile
  • 32 Hezitzaile
  • 8 sukaldari
  • 1.500.000€-ko gastua elikagaietan 7 urtetan

Diru irabazi asmorik gabe eta bitartekaririk gabe, kalitatezko elikagaiak eskuratzeko diru gehiago gastatu dezakegu.

Tokiko ekonomia, ingurugiroarekiko errespetua eta elikadura osasuntsua dira proiektuaren helburuak.

GURE JANTOKIA HORNITZEN DUTEN EKOIZLEAK:

Aristieta

Ajangiz • Barazkiak

Basatxerri

Zestoa • Txerrikiak

Laneko koop

Gizaburuaga • Kontserbak

Josu Uruburu

Muxika • Barazkiak

Bizkaigane

Errigoiti • Esnekiak

Vanesa Valcarce

Busturia • Arraultzak

Iturbe Anaiak

Arrieta • Haragia

Asier Urionabarrenetxea

Ereño • Barazkiak

Iñigo Garin

Ajangiz • Barazkiak

Mendiondo

Gernika-Lumo • Ogia

Maka Jimenez

Errigoiti • Barazkiak

Aristieta

Ajangiz • Barazkiak

Basatxerri

Zestoa • Txerrikiak

Laneko koop

Gizaburuaga • Kontserbak

Josu Uruburu

Muxika • Barazkiak

Bizkaigane

Errigoiti • Esnekiak

Vanesa Valcarce

Busturia • Arraultzak